Legenda
Contact

Postadres:
Meijhorst 11-62
6537 ET Nijmegen
E-mail:
meijhorst@hetnet.nl
Voor De Dukenburger:
E-mail:
info@dedukenburger.nl

Adressen

Voor belangrijke
adressen en telefoonnummers
klik hier

Aanmelden als burgerhulpverlener
klik hier

Link naar de buren
klik hier

Wij worden gesteund door het Oranje Fonds
klik hier


Artikelen en foto's mogen vrij worden gebruikt door de zes Dukenburgse wijkplatforms en het infomagazine de Dukenburger.Wanneer je van de Duitse grens Groesbeek nadert is op een heuveltop de erekoepel in de vorm van een parachute goed zichtbaar. Samen met het museumgebouw, in basis gevormd door de containers die bij de Oosterscheldekering de werkers herbergde, staat hier nu al 30 jaar het ‘Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945’ Op 17 september is het museum weer de spil in de herdenking van de luchtlandingen waarbij 73 jaar terug duizenden Amerikaanse parachutisten neerkwamen op de landingsterreinen in de buurt van dit museum. Die terreinen lagen langs de Wylerbaan en Klein Amerika in Groesbeek. Het museum is opgebouwd rond deze landingen en de bevrijding van dit deel van Nederland. Er is ook aandacht voor de aanloop naar de oorlog, men ervaart de bezettingstijd en de wederopbouw van Nederland en Europa komt aan de orde. Bij aankomst valt de Sherman tank, geschonken door de Sherwood Rangers, op die het voorterrein opluistert. Dit type tanks had in september 1944 een groot aandeel in de bevrijding van Nijmegen. Enkele jaren terug geheel gereviseerd door de Engelsen en daarvoor is het 30 ton zware gevaarte op transport geweest naar York.

Lees meer...

 

Ring, ring hoeveel kilometers heb jij gemaakt? Dukenburgers deden goed mee en fietsten veel kilometers zodat het doel, aanplanten van plukbomen, gehaald werd. De afstanden worden bij elkaar opgeteld in een app waarop alle deelnemers inlogden. Op vrijdag 15 september om 15 uur overhandigt wethouder Tiemens de cheque van € 350,00 aan Helmut Brockmeijer en Siece Hondema in wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 70-39.

 

 

De straat van de week is deze keer de meest gezochte straat van Meijhorst; de 93e straat, gelegen aan de 13e straat...

Een bijzondere straat. Het is een zijweg van Meijhorst 13e straat vlakbij de bushalte. Alleen aan de linkerkant staan huizen, rechts bevindt zich een park en de weg loopt dood bij de visvijver achter de hoge flat aan Meijhorst 16e straat. In het eerste pand is een huisartsenpraktijk gevestigd, met daarboven twee appartementen met een dakterras en een zogenaamd lessenaardak. Dan volgen acht woningen, tweeonder- een-kap, waarvan vier met een puntdak, twee met een plat dak en nog eens twee met een lessenaardak. De kleurstelling van de huizen, licht geel/bruine stenen met rode daken, bezorgen de straat een mediterrane sfeer. Julia Weijse, Jopje Kuhnen en Mieke Couwenberg, bewoners van de 93e straat vertellen.

Meer lezen in de Dukenburger nummer 6 van 2017 bladzijde 4. Digitaal lezen klik hier

Foto: Jacqueline van den Boom

 

 

Jaargang 10 nummer 6.

Op 30 augustus komt het nieuwe nummer uit van de Dukenburger met nieuws en informatie uit Dukenburg en onze wijk Meijhorst.

 

De straat van de week is deze keer de meestgezochte straat van Meijhorst; de 93e straat. Gelegen aan de 13e straat...

De verkiezingen komen eraan, Nijmegen.Nu en de Stadspartij DNF presenteren zich.

Op pag. 16: De SEH van het Radboudumc.

En pag. 19: De laatste herdenking voor de verbouwing van het bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Verder onder andere; 'De man van StAAD'; Ronald van de Logt,  Burendag 2017 op 23 september, Vergeten verleden; 'Keizer Karelplein en nieuwe start na brand in Weezenhof

Op de Meijhorst pagina's 32 en 33 o.a:

Acties tegen autoinbraken.

Een zonnebloem op hoogte.

Schoonmaakactie trapportaal maisonnette..

Achterin dit keer geen Duukjes maar op blz. 42 en 43, de agenda voor heel Dukenburg.

De Dukenburger nummer 6 - 2017, wordt op woensdag 30 of donderdag 31 augustus met weekblad ‘De Brug’ huis aan huis verspreid.


Voor de nieuwe Dukenburger klik hier .

 

Het blad is gratis verkrijgbaar bij onder meer het wijkcentrum Dukenburg, het STIP en zwembad Dukenburg, Meijhorst 70-39,  en bij Albert Heijn winkelcentrum Meijhorst en Zwanenveld, Jumbo Malvert, Spar Weezenhof en talrijke andere plekken.

Het blad 30 of 31 augustus niet ontvangen? Bel: ‘Axender Cuijk’ (0485) 319 050 of mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 augustus vindt DUUK, het bouwdorp in Dukenburg plaats. Op het buitenterrein en in de dependance van De Lindenberg in Aldenhof. Het bouwdorp is er voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar die onder begeleiding van vrijwilligers de bouwvakhanden uit de mouwen steken in een ontspannen sfeer.

Inschrijven kon tot 19 juli. De deelnamekaarten kunnen worden afgehaald in De Lindenberg op vrijdag 18 augustus tussen 12.00 en 20.00 uur. Bij het afhalen van de kaarten wordt er gevraagd naar een geldige legitimatie van het ingeschreven kind, om de opgegeven leeftijd te checken. Het geld van eenmaal betaalde kaarten wordt niet geretourneerd. Zijn er na de voorinschrijving nog kaarten over, dan kunnen deze op 18 augustus, eveneens tussen 12.00 en 20.00 uur gekocht worden tegen contante betaling.

 

 
Meer artikelen...
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner