Legenda
Contact

Postadres:
Meijhorst 11-62
6537 ET Nijmegen
E-mail:
meijhorst@hetnet.nl
Voor De Dukenburger:
E-mail:
info@dedukenburger.nl

Adressen

Voor belangrijke
adressen en telefoonnummers
klik hier

Aanmelden als burgerhulpverlener
klik hier

Link naar de buren
klik hier

Wij worden gesteund door het Oranje Fonds
klik hier


Artikelen en foto's mogen vrij worden gebruikt door de zes Dukenburgse wijkplatforms en het infomagazine de Dukenburger.Afgelopen week werd mij gevraagd waarom er toch zoveel wantrouwen is van Dukenburgers op de gemeente Nijmegen. Helaas hebben we op dit moment weer een groot voorbeeld hoe gemeentelijk beleid dit wantrouwen weer aanwakkert. Met alle onderhandelingen van de diverse bewonersorganisaties in Dukenburg over het nieuw te bouwen uitvaartcentrum van DELA was het aanpakken van de sluipverkeerroute en de racebaan 60e straat in Meijhorst een combi in de gesprekken. Het blijken nu mooie praatjes te zijn geweest in een proces wat er enkel en alleen op gericht was de verkoop van de grond en de bouw van het uitvaartcentrum te laten realiseren. We wilden toen (november 2014) een brief naar B&W sturen maar hebben dat (helaas) niet gedaan na mooie gesprekken. (zie bijlage) Nu zitten we met de gebakken peren, er komt nieuw asfalt, er komt dus een nieuwe racebaan. De betrokken ambtenaren zwegen en zwegen. Het wantrouwen staat in ieder geval weer steviger in zijn schoenen en zal op allerlei gebied zijn gevolgen hebben. Collega ambtenaren die nu en in de toekomst bezig zijn met wijkcontacten en projecten zullen daar weer de gevolgen van ondervinden. Het is dus duidelijk dat alles wat nu op tafel komt met wantrouwen bekeken wordt en betrokkenen eerst vertrouwen zal moeten winnen. ^PS

Lees meer...

 

Naast het dagelijks onderhoud, zoals schoffelen en grasmaaien, vinden er in het najaar en in de winter grote onderhoudswerkzaamheden plaats aan het groen in Dukenburg. In januari wordt gestart met het dunnen en afzetten van bosplantsoenen. Het dunnen en afzetten is goed voor de bomen en struiken en heeft ook een gunstige invloed op de sociale veiligheid. In dit artikel leest u hier meer over.

Lees meer...

 

Veel bewoners van Meijhorst, en andere wijken, werden in maart geconfronteerd met een pijlsticker op de gft-container. In tegenstelling tot gebruikelijk met het handvat naar de weg moest de container nu met de klepopening richting de wegkant staan. Zo kunnen de GFT-bakken automatisch opgepakt en geleegd worden door een zijlader vrachtwagen. Er volgde toen geen verdere informatie! Nu wel zekerheid van de DAR.

In heel Meijhorst wordt geen GFT opgehaald met een zijlader, de bakken moeten aangeboden worden met het handvat naar de wegkant. De komende ophaalvrijdagen gaan chauffeurs en beladers deze pijl-stickers zoveel mogelijk verwijderen. Waar nog aanwezig en dat is vooral in de 60e straten. Bewoners mogen ook zelf deze sticker verwijderen.

Meer informatie: DAR (024) 371 60 00

 

In de week na Pasen kwam het er dan eindelijk van. Vijf jaar nadat een bewonersinitiatief en enquête waren gestart voor het weghalen van de “te grote bomen”. Bijna unaniem kozen de aanwonenden voor vervanging van de Amerikaanse eiken. Vaak met enige triestheid want ze zijn bijvoorbeeld in de herfst wel heel mooi maar deze eiken zorgden voor steeds meer overlast. De werkelijkheid is dat deze bomen niet geschikt waren voor een woonwijk en bestrating, het zijn ‘parkbomen’!

Lees meer...

 

In de laatste week van maart gaat het eindelijk gebeuren, dan start men met de vervanging van de bomen van de rondweg in Meijhorst. Een al jaren lang gekoesterde wens van nagenoeg alle aanwonenden. De overlast en schade met name door de wortels is te groot. De bomen zijn prachtig, dat bleek in de afgelopen herfst wel weer, maar ze zijn niet geschikt gebleken voor een woonwijk in de bestrating. Er is goed overleg geweest en na enige financiële problemen, met de bijbehorende vertraging bij de gemeente is men eruit. De mensen Meijhorst zijn blij dat het gaat gebeuren.

Voor de bijbehorende documentatie klik hier

 

 
Meer artikelen...
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner